Alles over hygiëne en onderhoud van jouw handsfree kolfapparaat – 4mommy.nl
Meteen naar de content

Volg ons

Onze klanten vertellen het beter dan wij!

Contact

Alles over hygiëne en onderhoud van jouw handsfree kolfapparaat

Alles over hygiëne en onderhoud van jouw handsfree kolfapparaat

Alles over hygiëne en onderhoud van jouw handsfree kolfapparaat: Wat de wetenschap zegt en handige tips

Als het gaat om borstvoeding en het gebruik van kolfapparaten, is zorgvuldige hygiëne essentieel. Het is niet alleen van belang om een draadloze of handsfree kolf te kiezen, maar ook hoe je deze schoon en veilig houdt is van groot belang. En dit wordt niet alleen door ons benadrukt, maar ook door de wetenschap, ondersteund met duidelijke cijfers.

Wat zegt de wetenschap over kolfhygiëne?

Wist je dat onderzoek gepubliceerd in het Europese "Journal of Pediatric and Neonatal Individualized Medicine" aantoont dat onjuist gereinigde kolfapparatuur kan leiden tot de groei van bacteriën zoals Cronobacterie? Deze bacteriën kunnen ernstige gezondheidsrisico's voor je baby vormen. Bij meer dan 25% van de moeders die hun kolf niet goed schoonmaakten, werden deze gevaarlijke bacteriën in de melk aangetroffen. Verrassend, nietwaar?

Reinig direct na gebruik: Reinig alle onderdelen die in contact zijn geweest met melk direct na elk gebruik om te voorkomen dat melkresten uitdrogen en moeilijker te verwijderen zijn.

Grondig wassen: Gebruik warm water en milde zeep om alle kolfonderdelen te wassen. Studies uitgevoerd door het "European Food Safety Authority" benadrukken dat warm water (minimaal 50 graden Celsius) effectiever is in het doden van bacteriën dan koud water.

Sterilisatie: Volgens richtlijnen van het "European Centre for Disease Prevention and Control" (ECDC) is het raadzaam om kolfonderdelen minstens één keer per dag te steriliseren, vooral als je baby jonger dan 3 maanden is, prematuur is, of een zwak immuunsysteem heeft. Dit kan door koken, stomen of met speciale sterilisatiezakken.

Drogen: Laat alles goed aan de lucht drogen op een schone, droge plaats. Gebruik liever geen handdoek vanwege de kans op bacterieoverdracht.

Veilig opslaan: Bewaar de droge onderdelen in een schone, droge en afgesloten bak. Vermijd vochtige plaatsen waar schimmels en bacteriën kunnen groeien.

Vervang onderdelen op tijd: Vervang de kolfonderdelen zoals aanbevolen door de fabrikant of zodra je slijtage ziet. Europese gezondheidsinstanties, zoals het "European Medicines Agency", adviseren om slangen en borstschilden regelmatig te vervangen, omdat deze het moeilijkst schoon te maken zijn.

Conclusie

De gezondheid en veiligheid van je baby zijn van het grootste belang bij het gebruik van een handsfree borstkolf. Door deze hygiëneadviezen, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en aanbevelingen van Europese gezondheidsorganisaties, op te volgen, kun je de kans op bacteriële besmetting aanzienlijk verminderen. Goed en consequent je draadloze of handsfree kolf schoonmaken is niet alleen een goede gewoonte, het is cruciaal voor de gezondheid van je kleintje.

 

Niet goed? Geld terug!!

Wij hanteren een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie.*

Veilige betaalopties

Veilig online betalen met je eigen bank.

PostNL

Bestel vóór 16.00 uur en ontvang jouw bestelling de volgende werkdag in huis.

Helpdesk

Onze helpdesk staat 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen.