Borstvoeding geven maakt je gezonder. – 4mommy.nl
Meteen naar de content

Volg ons

Onze klanten vertellen het beter dan wij!

Contact

Borstvoeding geven maakt je gezonder.

Borstvoeding geven maakt je gezonder.

De Ongelooflijke Gezondheidsvoordelen van Borstvoeding voor Moeders

Het is algemeen bekend dat borstvoeding tal van voordelen biedt voor baby's, van het verstrekken van essentiële voedingsstoffen tot het opbouwen van hun immuunsysteem. Maar wat velen misschien niet beseffen, is dat het geven van borstvoeding ook tal van gezondheidsvoordelen heeft voor de moeder. Laten we dieper ingaan op enkele van deze voordelen en de wetenschap erachter.

1. Verminderde Kans op Suikerziekte (Diabetes) Vrouwen die borstvoeding geven, hebben een verminderde kans op het ontwikkelen van type 2 diabetes. Dit kan te wijten zijn aan de manier waarop borstvoeding de insulinegevoeligheid beïnvloedt en tijdelijk de pancreas ontlast.

2. Lager Risico op Reuma Borstvoeding heeft een positieve invloed op het immuunsysteem van de moeder. Het is gebleken dat het geven van borstvoeding de kans op het ontwikkelen van reumatoïde artritis vermindert, hoewel het exacte mechanisme nog niet volledig wordt begrepen.

3. Verminderde Kans op Hoge Bloeddruk Onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen die borstvoeding geven, op de lange termijn een verminderd risico hebben op hypertensie. Dit kan verband houden met de hormonale reacties en de metabolische voordelen van borstvoeding.

4. Minder Kans op Bepaalde Kankersoorten Het geven van borstvoeding vermindert het risico op verschillende kankers, waaronder borstkanker, eierstokkanker en baarmoederkanker. De reden hiervoor kan zijn dat borstvoeding de blootstelling van een vrouw aan oestrogeen vermindert, wat een rol speelt bij bepaalde kankersoorten.

5. Sneller Terugkeren naar het Gewicht van Vóór de Zwangerschap Het geven van borstvoeding verbrandt extra calorieën, waardoor moeders sneller kunnen terugkeren naar hun pre-zwangerschapsgewicht. Dit is een bijkomend voordeel dat veel moeders waarderen, bovenop de reeds vermelde gezondheidsvoordelen.

Conclusie Terwijl moeders vaak borstvoeding geven vanwege de voordelen voor hun baby, is het duidelijk dat het geven van borstvoeding ook onmiskenbare gezondheidsvoordelen heeft voor de moeder zelf. Het is een win-win situatie voor zowel moeder als kind. Of je nu borstvoeding geeft voor de gezondheid van je baby, je eigen welzijn, of beide, het is een keuze die wordt ondersteund door solide wetenschappelijk onderzoek.

Niet goed? Geld terug!!

Wij hanteren een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie.*

Veilige betaalopties

Veilig online betalen met je eigen bank.

PostNL

Bestel vóór 16.00 uur en ontvang jouw bestelling de volgende werkdag in huis.

Helpdesk

Onze helpdesk staat 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen.