Een aantal manieren om je baby te troosten als ze niet aan de borst wi – 4mommy.nl
Meteen naar de content

Volg ons

Onze klanten vertellen het beter dan wij!

Contact

Een aantal manieren om je baby te troosten als ze niet aan de borst willen drinken

Een aantal manieren om je baby te troosten als ze niet aan de borst willen drinken

De Weg Vinden in de Uitdaging van Borstvoeding: Tips Voor als je Baby Weigert te Drinken

Het geven van borstvoeding is een bijzondere, maar soms complexe reis. Het kan gebeuren dat je baby op een bepaald moment weigert om aan de borst te drinken, wat voor veel stress en frustratie kan zorgen. Hier volgen een aantal strategieën die je kunnen helpen om je kleintje te troosten en aan te moedigen om te drinken, zelfs in moeilijke tijden.

1. Probeer een andere houding

Elke baby is uniek, en dat geldt ook voor hun voorkeur voor borstvoedingsposities. Soms kan het simpelweg veranderen van positie het probleem oplossen. Experimenteer met verschillende houdingen zoals de wieghouding, de rugbybalhouding of het liggend voeden, om te ontdekken welke het meest comfortabel is voor jou en je baby.

2. Pas de temperatuur aan

De temperatuur van de melk kan een belangrijke factor zijn. Zorg ervoor dat de melk niet te warm of te koud is, omdat sommige baby's erg kieskeurig kunnen zijn over de temperatuur van hun melk. Je kunt de temperatuur van de melk testen door een beetje op je pols te druppelen.

3. Kalmeer je baby

Probeer je baby te kalmeren als hij of zij onrustig is. Zachtjes wiegen, een liedje zingen of de baby aaien, kan hen helpen te ontspannen en meer ontvankelijk te maken voor de borstvoeding.

4. Zorg voor een rustige omgeving

Een rustige en ontspannen omgeving kan gunstig zijn voor een succesvolle borstvoedingssessie. Verminder lawaai en andere afleidingen om je baby te helpen zich te concentreren op het voeden.

5. Verander de omgeving

Als je merkt dat de huidige omgeving niet werkt, overweeg dan om van locatie te veranderen. Een nieuwe setting kan soms wonderen doen in het veranderen van de houding van je baby ten opzichte van borstvoeding.

6. Gebruik een tepelhoedje

In sommige gevallen kan het gebruik van een tepelhoedje het gemakkelijker maken voor je baby om aan de borst te haken, vooral als er problemen zijn met de aanleg of het zuigen.

7. Stimuleer je baby

Een lichte aanraking kan je baby helpen te stimuleren en aan te moedigen om te drinken. Probeer zachtjes de wang, lippen of handen van je baby aan te raken om hun zintuigen te prikkelen.

8. Geef het tijd

Wees geduldig en geef je baby de tijd om zich aan te passen. Het kan even duren voordat je baby zich comfortabel voelt met borstvoeding.

9. Praat met een lactatiekundige

Als je ondanks je inspanningen nog steeds problemen ondervindt, kan het raadzaam zijn om hulp te zoeken bij een professionele lactatiekundige. Zij kunnen deskundig advies en ondersteuning bieden om je te helpen bij je borstvoedingsreis.

Conclusie

Het is belangrijk om te onthouden dat elke baby anders is en dat het vinden van wat werkt een kwestie van trial and error kan zijn. Blijf geduldig en attent op de signalen van je baby, en vergeet niet dat je het geweldig doet. Het belangrijkste is om een liefdevolle en ondersteunende omgeving te creëren waarin je baby kan bloeien en groeien.

Niet goed? Geld terug!!

Wij hanteren een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie.*

Veilige betaalopties

Veilig online betalen met je eigen bank.

PostNL

Bestel vóór 16.00 uur en ontvang jouw bestelling de volgende werkdag in huis.

Helpdesk

Onze helpdesk staat 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen.