Hoe vaak dienen de siliconen onderdelen vervangen te worden? – 4mommy.nl
Meteen naar de content

Volg ons

Onze klanten vertellen het beter dan wij!

Contact

Hoe vaak dienen de siliconen onderdelen vervangen te worden?

Hoe vaak dienen de siliconen onderdelen vervangen te worden

Als je een handsfree borstkolf gebruikt, kan het zijn dat er onderdelen van siliconen zijn die na verloop van tijd vervangen moeten worden. Deze onderdelen zijn belangrijk voor een goede werking van de handsfree borstkolf en voor de hygiëne van de borstvoeding. Het is aanbevolen om siliconen onderdelen van de handsfree borstkolf elke zes maanden te vervangen, of eerder als ze tekenen van slijtage vertonen, zoals scheurtjes of verkleuring.

Hieronder vind je een lijst van de meest voorkomende siliconen onderdelen van een draadloze borstkolf en hoe vaak ze vervangen moeten worden:

1: Borstschilden: Deze zijn meestal gemaakt van siliconen en zijn het deel van de kolf dat op de borst wordt geplaatst. Het is belangrijk om regelmatig de maat van het borstschild te controleren, omdat de grootte van de borst kan veranderen gedurende de borstvoedingsperiode. Ook kan het zijn dat het materiaal van het borstschild na verloop van tijd slijtage vertoont en minder comfortabel wordt voor de moeder. Over het algemeen wordt aangeraden om de borstschilden eens in de zes maanden te vervangen, maar dit kan variëren afhankelijk van het gebruik.

2: Diafragma & spruitstuk: Deze onderdelen regelen de zuigkracht van de draadloze borstkolf. Membranen zijn kleine stukjes siliconen die de luchtstroom regelen en een vacuüm creëren om de melk te laten stromen. Deze moeten ook regelmatig worden vervangen, meestal om de 4 maanden, omdat ze na verloop van tijd minder flexibel worden en minder effectief worden in het creëren van vacuüm, maar dit is ook afhankelijk van het gebruik.

3: Tuit: Het is belangrijk om regelmatig de tuitjes van de draadloze borstkolf te controleren op tekenen van slijtage, zoals barsten, verkleuring of scheurtjes. Als algemene richtlijn wordt aanbevolen om de tuitjes van de borstkolf ongeveer elke 6 maanden tot 1 jaar te vervangen. Dit kan echter variëren afhankelijk van het gebruik en de slijtage van het tuitje. 

Niet goed? Geld terug!!

Wij hanteren een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie.*

Veilige betaalopties

Veilig online betalen met je eigen bank.

PostNL

Bestel vóór 16.00 uur en ontvang jouw bestelling de volgende werkdag in huis.

Helpdesk

Onze helpdesk staat 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen.