Hoe zorg ik dat mijn baby een fles met afgekolfde melk accepteert? – 4mommy.nl
Meteen naar de content

Volg ons

★ Klantbeoordeling 9.5/10

✔ Persoonlijk advies ✔ Beste kwaliteit

Contact

Hoe zorg ik dat mijn baby een fles met afgekolfde melk accepteert?

Hoe zorg ik dat mijn baby een fles met afgekolfde melk accepteert?

Hoe zorg ik dat mijn baby een fles met afgekolfde melk accepteert?

Het is een situatie die veel moeders bekend voorkomt: je hebt een draadloze borstkolf gekocht om meer flexibiliteit te hebben bij het afkolven van moedermelk, maar je baby lijkt de fles met afgekolfde melk te weigeren. Gelukkig zijn er manieren om deze overgang soepel te laten verlopen. In deze blogpost delen we enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je baby een fles met afgekolfde melk accepteert.

Begin vroeg

Het is een goed idee om vroeg te beginnen met het introduceren van een flesje met afgekolfde, maar wacht niet te lang. Wacht niet tot je baby te oud is en al erg gehecht is aan de borst. Probeer rond de leeftijd van 4-6 weken te beginnen.

Kies de juiste fles en speen

Er zijn veel verschillende soorten flessen en spenen op de markt, en sommige flessen zijn speciaal ontworpen om de overgang tussen borst en fles gemakkelijker te maken. Experimenteer met verschillende opties om te zien welke het beste werkt voor je baby. Sommige baby's geven de voorkeur aan flessen met een speen die lijkt op de vorm van de moederborst.

Laat iemand anders de fles geven

Laat een andere verzorger, zoals je partner of een familielid, proberen om de fles met afgekolfde melk aan de baby te geven. Soms kan de geur en nabijheid van de moeder de baby verwarren, dus een nieuwe verzorger kan de overgang vergemakkelijken.

Kies het juiste tijdstip

Probeer de fles met afgekolfde melk te introduceren wanneer je baby niet al te hongerig is. Een licht hongergevoel kan je baby aanmoedigen om uit de fles te drinken, terwijl een zeer hongerige baby gefrustreerd kan raken.

Maak de ervaring positief

Zorg ervoor dat de omgeving ontspannen en rustig is wanneer je de fles aanbiedt met afgekolfde melk. Moedig je baby aan met lieve woorden en knuffels, en beloon hen met positieve aandacht als ze uit de fles met afgekolfde melk drinken.

Geduld is belangrijk

Het kan even duren voordat je baby volledig gewend is aan het drinken uit een fles met afgekolfde melk. Forceer de overgang niet en geef niet op als het niet meteen lukt. Blijf geduldig en blijf oefenen.

Gebruik een draadloze borstkolf

Een draadloze kolf kan een geweldige aanvulling zijn op deze overgangsfase. Je kunt met gemak moedermelk handsfree kolven zonder gedoe met snoeren en kabels. Dit kan ook helpen om de melkstroom te regelen tijdens het voeden met de fles. Het gebruik van een draadloze borstkolf kan de overgang naar het accepteren van afgekolfde melk uit een fles voor zowel jou als je baby aanzienlijk vereenvoudigen. Het is een investering in comfort en gemak die je kan helpen genieten van de voedingsreis met vertrouwen en gemoedsrust.

 

Niet goed? Geld terug!!

Wij hanteren een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie.*

Veilige betaalopties

Veilig online betalen met je eigen bank.

PostNL

Bestel vóór 16.00 uur en ontvang jouw bestelling de volgende werkdag in huis.

Helpdesk

Onze helpdesk staat 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen.