Omgaan met stuwing – 4mommy.nl
Meteen naar de content

Volg ons

Onze klanten vertellen het beter dan wij!

Contact

Omgaan met stuwing

Omgaan met stuwing

Stuwing kan een van de eerste uitdagingen zijn waar nieuwe moeders mee te maken krijgen. Deze veelvoorkomende aandoening, waarbij de borsten gezwollen, gespannen en pijnlijk worden door de toename van melk, kan zowel fysiek als emotioneel belastend zijn.

Wat is stuwing?
Stuwing ontstaat wanneer de melkproductie op gang komt, vaak een paar dagen na de bevalling. Het kan zorgen voor strakheid, pijn en soms zelfs lichte koorts. Hoewel het een natuurlijk proces is, is het belangrijk om adequaat te handelen om ongemak te verminderen en complicaties zoals borstontsteking te voorkomen.

Strategieën om stuwing te verlichten:

Frequent voeden: Moedig je baby aan om vaak te drinken. Dit helpt niet alleen om stuwing te verminderen, maar bevordert ook de melkproductie.
Juiste aanhaptechniek: Zorg ervoor dat je baby correct aanhapt. Een goede aanhap vermindert de kans op pijnlijke tepels en zorgt voor een effectievere melkafgifte.
Wissel van borst: Wissel tussen voedingen van borst om beide borsten gelijkmatig te stimuleren en legen:
Gebruik van een borstkolf: Als je baby niet alles drinkt of als je baby slaapt, kan een draadloos borstkolf zoals onze 4mommy Embrace helpen om de overtollige melk af te kolven. Dit verlicht de druk en pijn van de stuwing.
Warmte- en koudebehandelingen: Warmte voor het voeden kan de melkstroom bevorderen. Koude kompressen na het voeden of kolven kunnen ontsteking en pijn verminderen.
Zachte massage: Een zachte massage kan helpen om de melkstroom te bevorderen, vooral wanneer dit wordt gecombineerd met warmte of tijdens het kolven.
Comfortabele beha’s: Draag een goed passende, ondersteunende borstvoedingsbeha die niet te strak zit om onnodige druk op de borsten te vermijden.

Conclusie:
Hoewel stuwing een natuurlijk deel is van het moederschapsavontuur, hoeft het geen overweldigende ervaring te zijn. Door deze strategieën toe te passen, kun je de symptomen van stuwing verlichten en deze periode comfortabeler maken. Onthoud dat elke moeder uniek is en dat het vinden van wat voor jou werkt essentieel is.

Niet goed? Geld terug!!

Wij hanteren een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie.*

Veilige betaalopties

Veilig online betalen met je eigen bank.

PostNL

Bestel vóór 16.00 uur en ontvang jouw bestelling de volgende werkdag in huis.

Helpdesk

Onze helpdesk staat 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen.