Het einde van je bevallingsverlof nadert. Een moment vol gemengde gevoelens. Je kijkt misschien uit naar je terugkeer naar het werk, maar het achterlaten van je kleintje kan spannend zijn. En wat als je borstvoeding geeft? Kolven op het werk is dan een belangrijk aandachtspunt. In deze blog delen wij tips en informatie over het gebruik van een borstkolf en de voordelen van een draadloze kolf.
De voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk. Wij adviseren om te investeren in een kwalitatieve borstkolf. Oefen thuis alvast met de borstkolf zodat je vertrouwd raakt met het apparaat. Overweeg ook de aanschaf van een draadloze kolf. Deze geeft meer bewegingsvrijheid en kan discreet onder kleding worden gedragen, wat op de werkvloer zeer handig kan zijn.
Recht op kolfpauze
Wist je dat je wettelijk recht hebt op kolfpauzes tot je kindje negen maanden is? Deze pauzes mogen bij een fulltime dienstverband maximaal een kwart van je werktijd in beslag nemen.
Een geschikte plek
Zorg ervoor dat je een rustige en geschikte plek hebt om te kolven. Met een draadloze kolf ben je niet gebonden aan een stopcontact, wat de mogelijkheden vergroot. Informeer van tevoren bij je werkgever naar de beschikbare faciliteiten.
Structuur en regelmaat
Het is aan te raden om een vast kolfritme aan te houden, afgestemd op de voedingsmomenten van je baby. Met een draadloze kolf kun je dit gemakkelijker inpassen, dankzij de grotere flexibiliteit die het apparaat biedt.
Open communicatie
Wij moedigen open communicatie aan over het gebruik van een borstkolf op het werk. Zo zorg je voor begrip en ondersteuning vanuit je omgeving.
Conclusie
Met de juiste voorbereiding, een goede borstkolf en open communicatie, wordt kolven op het werk een stuk eenvoudiger. Een draadloze kolf kan hierin een uitstekende investering zijn. Zo combineer je jouw professionele verplichtingen met de zorg voor je kind.