Waarom water niet nodig is voor je baby in de eerste maanden – 4mommy.nl
Meteen naar de content

Volg ons

Onze klanten vertellen het beter dan wij!

Contact

Waarom water niet nodig is voor je baby in de eerste maanden

Waarom water niet nodig is voor je baby in de eerste maanden

De magie van borstvoeding: waarom water niet nodig is voor je baby in de eerste maanden?

Vandaag duiken we in de wonderlijke wereld van borstvoeding en beantwoorden we een veel gestelde vraag: "Hebben baby's water nodig tijdens de borstvoeding?" Het antwoord is verrassend simpel, maar de redenen erachter zijn fascinerend. Laten we samen deze voedingsreis verkennen!

Borstvoeding: een compleet pakket

Borstvoeding is niet alleen een manier om je baby te voeden; het is een uitgebreid voedingspakket, perfect afgestemd op de behoeften van je kleintje. Dankzij innovaties zoals handsfree kolven kunnen moeders hun baby's voorzien van deze essentiële voeding, zelfs in de meest hectische levensstijlen. Maar wist je dat borstvoeding ongeveer 87% water bevat? Dit maakt het niet alleen een voedingsbron, maar ook een hydratatiebron, vooral belangrijk in de eerste zes levensmaanden van je baby.

Advies van experts: eerste zes maanden zonder water

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is duidelijk in haar richtlijnen: in de eerste zes maanden heeft een baby niets anders nodig dan borstvoeding. Dit betekent geen water, geen thee, geen sap – alleen moedermelk. Waarom? Omdat moedermelk alles bevat wat je baby nodig heeft om te groeien en te bloeien.

 De risico's van te vroeg water geven

Het idee om je baby water te geven, vooral in warme klimaten, kan logisch lijken. Toch brengt het enkele risico's met zich mee. Water kan de balans van voeding en hydratatie die borstvoeding biedt, verstoren, wat kan leiden tot verminderde melkproductie, ondervoeding, spijsverteringsproblemen, verhoogd risico op infecties en zelfs over hydratatie.

De overgang naar vaste voeding

Zodra je baby de mijlpaal van zes maanden bereikt en je begint met het introduceren van vast voedsel, verandert het scenario. Dan kan je baby naast borstvoeding of kunstvoeding ook een paar slokjes water gebruiken. Maar onthoud, borstvoeding of kunstvoeding blijft de hoofdbron van voeding en hydratatie.

Tips voor borst voedende ouders

Als borst voedende ouder is het belangrijk om enkele strategieën in gedachten te houden:

  1. Borstvoeding op vraag: Laat je baby leiden. Borstvoeding op vraag zorgt ervoor dat ze voldoende voeding en water krijgen.
  2. Teken van uitdroging: Wees alert op tekenen van uitdroging zoals infrequent urineren, donkere urine, of een droge mond.
  3. Klimaatoverwegingen: Houd je baby koel in warm weer en bied vaker borstvoeding aan.
  4. Huid-op-huidcontact: Dit helpt bij de regulatie van de lichaamstemperatuur van je baby en bevordert de melkinname.
  5. Zelf hydrateren: Als borst voedende ouder is jouw hydratatie ook cruciaal. Drink voldoende water om een goede melkproductie te ondersteunen.

 Conclusie

Elke baby is uniek, en hoewel deze richtlijnen nuttig zijn, is het altijd het beste om persoonlijk advies van een gezondheidsdeskundige te krijgen. Onthoud dat door de magie van borstvoeding, ondersteund door de wonderen van handsfree kolven, je baby de best mogelijke start krijgt voor een gezond leven.

Niet goed? Geld terug!!

Wij hanteren een 14 dagen niet-goed-geld-terug garantie.*

Veilige betaalopties

Veilig online betalen met je eigen bank.

PostNL

Bestel vóór 16.00 uur en ontvang jouw bestelling de volgende werkdag in huis.

Helpdesk

Onze helpdesk staat 7 dagen per week voor je klaar om je te helpen.